In dit tabblad worden alle Originele Opel opties afgebeeld.

Interieur

4-spaaks ‘sportstuur’

Een 4-spaaks ‘sportstuur’ was standaard leverbaar in de SR (Sport-Rallye) versies van de Opel Kadett C. Als optie kon deze ook in de standaard Kadetts worden geleverd.

SR-interieur

De SR-versie van de Opel Kadett C was voorzien van een toerenteller en op het middenconsole een set tellers bestaande uit een voltmeter, benzinemeter, oliedrukmeter en watertemperatuurmeter. Het sportpookje was standaard in de SR versie.

Hoofdsteunen

Hoofdsteunen waren alleen standaard op de luxere modellen van de Opel Kadett C en waren optioneel leverbaar voor de basismodellen. De latere Kadetts werden standaard met hoofdsteunen.

Recaro halfkuipstoel

Onderstaande Recaro halfkuipstoel was leverbaar voor de Kadett C GT/E en Rallye. Deze stoel biedt een prima zijwaartse steun en houd je prima op je plek als je eens dwars door een bocht gaat. Ook een speciale uitgave van de City (Winterfest) kon uitgeleverd worden met deze halfkuipstoel.

Radio type Sebring, Sebring Super, Le Mans en Le Mans Super

Diverse radio’s waren leverbaar bij de Kadett C. Veel mensen gooien deze oude radio’s tegenwoordig weg als ze hem tegenkomen. Onder Kadett C-liefhebbers zijn deze radio’s echter een hoop waard!

Schuifdak

Het zonnedak in de Opel Kadett C was niet doorzichtig. Het was een schuifdak en zijn tegenwoordig zeer zeldzaam.

3-punts gordels

Toen de standaard Kadett C alleen nog geleverd werd met een heupgordel was de 3-punts gordel nog een optie. Uiteindelijk zijn 3-punts gordels standaard geworden in de Kadett C. Gordelspanners waren op de eerste modellen niet standaard meegeleverd.

Bagagenet voor City en Caravan

Voor de Kadett City en Kadett Caravan was er een bagagenet leverbaar, welke een naar voren schuivende lading kon tegenhouden. In de Kadett Caravan Pirsch was dit geen optie, maar werd deze standaard geleverd.

Bekleding

De Kadett C1-GT/E was naar wens leverbaar in een signaalkleur met passende binnenbekleding. De bekleding was in ruitmotief. Ook de Aero had mogelijkheden voor verschillende ruitjes en enkele modellen van de City’s konden ook gedurende een bepaalde tijd met ruitjes worden uitgevoerd.

Exterieur

   

Halogeen koplampen

Naast de standaard ‘duplo’ koplampen waren ook ‘halogeen’ ofwel H4-koplampen als optie leverbaar. Deze koplampen met een duidelijke hogere lichtopbrengt voor beter zicht in het donker en bij slecht weer, hebben als uiterlijk kenmerk een H4 aanduiding in het midden van het koplampglas. Zie het detail in de afbeelding hiernaast.
In de sportievere modellen, zoals de Rallye en GT/E, maar ook in de Aero en de Pirsch, werden H4 koplampen standaard geleverd.
De koplampen zijn zowel in ronde (in eerste modeljaren) als vierkante uitvoering geleverd.

Halogeen mistlamp / verstraler

Hoewel deze lamp in de optielijsten ook als verstraler word aangeduid, betreft het, gezien de omschrijving in de folder, een mistlamp. De foldertekst: “Uw mistlampen schijnen als het ware omder de mist door voor een zo goed mogelijk zicht”  laat geen twijfel.
De halogeen mistlamp was voor elke Kadett C leverbaar en was bij in latere productiejaren op de enkele -de meest luxe- modellen standaard. 

Mogelijk werden door de dealer ook grootlicht verstralers aangeboden. Deze lampen zijn echter niet in de optielijst van Opel opgenomen.

Mistachterlicht

Dit mistachterlicht werd links onderaan de bumper bevestigd. De gaten ter bevestiging waren hiervoor reeds aanwezig.
Volgens de foldertekst is ook het mistachterlicht een halogeenlamp. 

Achterruit-verwarming

Voor een beter zicht door de achterruit was bij de vroegere modellen een achterruitverwarming
optioneel. Op de latere modellen werd achterruitverwarming standaard geleverd.

Van binnenuit verstelbare buitenspiegel

De van binnenuit verstelbare buitenspiegel is eigenlijk vrij onbekend maar bestaat wel. De van binnenuit verstelbare buitenspiegels waren echter wel degelijk leverbaar in de Kadett C.

Met dank aan de fam. Broedelet voor de foto.

Trekhaak

Voor alle modellen was een trekhaak beschikbaar.
Mocht je tegenwoordig een trekhaak zoeken of tegenkomen, let er dan op dat er verschil zit in de trekhaken voor de verschillende modellen.
De trekhaak voor de Kadett City wijkt af ! Deze is korter dan de trekhaak voor de andere modellen!

Velgen
Er waren diverse typen velgen beschikbaar voor de Opel Kadett C. Zowel van lichtmetaal, gesmeed licht metaal, als staal. De volgende types waren verkrijgbaar:
• ATS type stern, 5.5Jx13 en 6Jx13
• Fuchs 6Jx13
• Opel 4-spaaks, 5.5Jx13

De 4-spaaks stalen sportvelgvelg was in eerste instantie als optie leverbaar, maar werd later standaard geleverd onder de Opel Kadett C.

De velg van het merk ATS, type Stern (Maten 5,5J x13 of 6Jx13)
was alleen leverbaar op de Opel Kadett C GT/E en Rallye.

Opel vermeldde in de folder dat deze velg alleen zou passen op deze auto’s. Dit niet echter onjuist; ze past in principe gewoon op alle modellen.

De velg van het merk Fuchs, (maat 6J x 13″) is een gesmeedde lichtmetalen velg. Het is een gewild en gezocht item onder de Kadett C-liefhebbers.
Deze Fuchs velgen werden alleen onder de GT/E geleverd.
Deze velg past net als de ATS Stern onder alle modellen.

Koplampwisser met sproeier

Een koplampwisser met sproeier is niet veel uitgeleverd en zijn zeer zeldzaam. Grappig detail: Van enkele huidige eigenaren is zelfs bekend dat zij niet eens weten hoe de koplampwisser bedient wordt!

Koplampwisser C1
Koplampwisser C2

Parkeerlicht
De Kadett C is in enkele gevallen ook uitgeleverd geweest met een parkeerlicht.

Met dank aan Dhr. Post voor de foto’s