Er zijn diverse mogelijkheden om de Opel Kadett C een geheel eigen uiterlijk te geven. De ene Kadett C-liefhebber laat zijn auto liever origineel. De andere besluit om er een uniek tintje aan te geven.

Tegenwoordig worden een hoop Opel Kadett C’s wat moderner gemaakt. Enkele voorbeelden hiervan zijn modernere sportvelgen, witte of zwarte richtingaanwijzers, zwarte achterlichten en spoilers. Veel van deze accesoires zijn leverbaar bij de meeste auto-accesoire bedrijven. Voor de specifiekere stylingsets zul je toch naar Opel styling en tuning bedrijven moeten gaan.

Irmscher bood vroeger een bodykit voor de rallysport aan welke bestond uit wielkuipverbreders, zijskirts en eventueel nog een frontspoiler. De wielkuipverbreders zijn een beetje hoekig van vorm als je recht voor de auto staat. Als echte Kadett C-fan is het natuurlijk fantastisch als je deze wielkuipverbreders van Irmscher nog tegenkomt. Ook leverde zij een achterspoiler voor een sedan. deze is vrij zeldzaam en je komt ze soms nog tegen.

Ook heeft Irmscher een voorspoiler gemaakt voor de kadett c deze lijkt veel op de originele Opel voorspoiler maar is toch duidelijk anders

Irmscher wielkuipverbreders
Sedan achterspoiler

Zastrow

De Zastrow uitbouwkit is ook vroeger aangeboden voor de rallysport. Echter, deze heeft minder succes geboekt dan de Irmscher uitbouwkit. Een aantal jaren geleden waren deze Zastrow uitbouwkits wel heel erg populair bij de Kadett C-liefhebbers. De Zastrow uitbouwkit bolt de wielkuipen over de gehele lengte van de voorste buitenschermen en een groot gedeelte van de achterzijschermen een flink stuk uit, waardoor er zeer brede banden onder de auto kunnen worden gelegd. Afbeelding verkregen via het internet.

Mattig

Mattig levert diverse soorten uitbouwkits voor de Kadett C, waaronder de ‘Testarossa’ look. Of een Kadett C met deze look nog de titel Opel Kadett C waardig is, valt te betwijfelen. Het is dan ook een ‘extreem’ ombouw.

De Mattig type A uitbouwset is heel wat minder extreem en komt nog redelijk vaak voor. Soms worden niet alle ombouwdelen gebruikt, maar wordt b.v. alleen de voorspoiler en de zijskirts gebruikt.

MLK-Tuning

MLK-Tuning biedt een groot assortiment Kadett C-tuning en styling accesoires. Ze hebben ook een eigen website. MLK biedt buiten het tuning en stylingspul ook nog eens originele onderdelen, zoals b.v. raamrubbers. Een uitgebreide catalogus is bij MLK te bestellen. MLK levert ook onderdelen van andere tuners. MLK-Tuning biedt tevens vele soorten ombouwkits, waaronder een ombouw van een Kadett C-Caravan naar een Pick-Up, een Coupé naar een targa en een Kadett C-Sedan of Coupé naar een cabrio. Stuk voor stuk zijn dit zeer grappige kits die je af en toe bij een meeting tegenkomt

Lexmaul

Lexmaul Opel Tuning biedt ook een complete lijn stylingkits voor de Kadett C. Ook Lexmaul heeft een eigen website. Lexmaul biedt voor elke Opel een stylingkit. Ook complete tuningkits zijn leverbaar.