De carrosserie van de Opel Kadett C werd ten tijde van de introductie als ‘zeer modern, veilig en sportief’ beschouwd.

De carrosserie is een uit vele afzonderlijk gevormde plaatstalen panelen gelaste constructie. Het is een zogenoemde ‘zelfdragende’ carrosserie.

Op sommige plaatsen in de carrosserie zijn verstevigingen aangebracht voor de ophanging van motor, versnellingsbak, voortrein en achteras. Hierdoor ontstaat een stijve, en zeer sterke constructie.

Afwerking

Opel heeft zijn anti-roestprogramma tot in de kleinste bijzonderheden uitgewerkt. Bij de constructie van de wagen zijn kwetsbare randen, hoeken en holle ruimten zoveel mogelijk vermeden.

Alle delen van de carrosserie zijn voor de montage behandeld tegen roest. Een dubbele laklaag is aangebracht onder op de bodem. 

In de wielkasten is een slagvaste beschermlaag aangebracht en alle naden zijn met een PVC-afdichting waterdicht gemaakt. Alle holle ruimten zijn verzegeld. Op de onderzijde van de auto is tevens een waterafstotende waslaag aangebracht.

Het is belangrijk de carrosserie goed roest- en vuilvrij te houden. De auto is namelijk niet voorzien van draagbalken, waardoor bij doorroesten de stevigheid verloren gaat. Het is vooral belangrijk de onderzijde van de auto vrij te houden van modder en vuilopeenhopingen.

De carrosserie is voorzien van eersteklas lak in verscheidene lagen.

De laag gebroken wit (onder) is een fosfaatbehandeling. De zwarte laag is een grondlaag welke wordt aangebracht door onderdompeling. De witte laag is een gespoten grondlaag en de rode laag is de afwerking met lak.